top of page

#trygghetpånätet bloggen

Skribentens bildAlexander Nielsen

#Trygghetpånätet för äldre

Uppdaterat: 28 sep.


Lyssna på avsnittet på Radio Tyresö.


Imorgon har jag fått chansen att prata om trygghet på nätet med den lokala närradion som vill göra en intervju om #trygghetpånätet. Det ska bli fantastiskt att få prata om hemsidan. Det är ju så, att närradions lyssnare är mestadels av den äldre generationen. Det jag vill lyfta under detta tillfälle är just det tekniska stödet till de äldre. Mitt önskemål är att kommuner ska göra en flik på den kommunala hemsidan där de riktar sig åt just #trygghetpånätet mot flera målgrupper, där den äldre generationen är en utav dem.


Under mitt arbete som fritidsledare har jag fått möjligheten att arbeta med människors fritid. Även de äldres, på tisdagar har jag och mina kollegor haft Tisdags Klubben. Dit kommer det en fantastisk grupp med 65+are och vi fikar och pratar om allt mellan himmel och jord. Ibland har vi även traskat in på djupa ämnen som döden och livet. Det är faktiskt så, trots att jag jobbar med #trygghetpånätet så passar jag på att gå till Tisdags Klubben.

Det ger så mycket att få lyssna på deras erfarenheter om livet, och hur de har det. Min roll i det hela är att ge dem en fritid, men även hjälpa till med tekniska bekymmer. Jag lyfte denna tanke med en central tjänst och vad de skulle tycka om det fanns.

Dialogen blev först, att det inte finns och att det är svårt att få koll på informationen som är tillgänglig. Då underströk jag, om det fanns en flik på den kommunala sidan med information om det ni behöver hjälp med, hade det stöttat er i vardagen?

Svaret blev: Ja, Gud ja. Det skulle vara jättebra, då kan man gå in och kolla om vart och hur vi kan göra.


”Det är så skönt att få hjälp med den här saken, mina barn och barnbarn har tröttnat på att hjälpa mig”.





Genom mina år med mina damer så har jag förstått att kommunen gör mycket för att stötta, men att allt är utspritt.

Det kan självklart vara att ingen fått möjligheten att göra det, eller att ingen har resurser till att utföra fliken. Finns många anledningar till att en sida inte finns.  Men om jag startar samtalet så kanske någon hör av sig för att vilja veta mer, eller att de själva skapar en kommunal sida för just #trygghetpånätet för alla.


Bilden är tagen från den årliga avslutningen på Notholmens Café.

Må inte vara den bäst tagna bilden, men sällskapet däremot kunde inte ha varit bättre.



11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page