top of page

#trygghetpånätet bloggen

Skribentens bildAlexander Nielsen

Hur använder vi sociala medier?

Ann Sandin-Lindgren samtalar med fritidsledaren Alexander Nielsen och gymnasisten Linnea von Walden hur olika generationer idag använder sociala medier. Vad använder man Facebook, Instagram, Snapchat, TicToc m.fl. till ? Vad är bra och vad skapar psykisk ohälsa? Ska man försöka minimera användandet av mobiler och skärmar för barn och ungdomar? Linnea tycker det är bra att hennes föräldrar har satt gränser som gör att hon inte sover med sin mobil.


Vi som pratar på podden om sociala medier och ungdomar
Alex & Linnea

Klicka på länken för att lyssna på avsnittet.


Nya samtal mellan generationer

Olika perspektiv och en plats för alla, och fantastiskt med ett ungdoms perspektiv.

Vi vuxna kan komma med tips och studier, peka på vad som är rätt och fel.

Det är det lätta att ställa sig överst i samtalet och glömma transaktions analysens metod inför ett samtal om sociala medier. Linneas perspektiv är det viktiga och hur hon ser problemen är det viktigaste vi vuxna kan ta del av, under 40 minuters dialog så kändes det som vi kunde prata i all evighet. Linnea utryckte många bra saker, men en sak bekräftade sig hos mig.


Linnea:

"Under nian så pratade vi om sociala medier en gång under två terminer".


Detta är precis varför denna hemsida finns, och varför jag vill lyfta denna fråga. Vi behöver bli bättre på att samtala i skolan, fritidshem och på fritidsgårdarna om det digitala.

Föra samtalet redan från lågstadiet till högstadiet, jag vet att skolan ska ta ett trygghet på nätet ansvar. Jag har även full förståelse för att lärarna inte har tid med detta, jag vill bara säga: Här, ta min hand så hjälper jag er med detta.


Trygghet på nätet är inte bara för dig och mig, det är för alla i samhället. Under detta samtal fick vi höra om hur Linnea ser på sociala medier, och det är tydligt att arbetet om trygghet på nätet just nu är underkänt.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page